Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

 

 

ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!


Когато гледах възстановката по повод 100 години от Добричката епопея и боевете на Добруджанския фронт, сълзи нахлуха в очите ми. Душата ми се изпълни с чувство на гордост, че съм българин, и то не от бляскавия военен гений на генерал Иван Колев, а от героизма на защитниците, на тяхната саможертва, за техния отказ от живота в името на свободния бащин край. Съжалявах, че децата ми не са с мен и сигурно няма да мога да им разкажа това, което почувствах и видях. Но родителите като мен в България са безброй. Едва ли има семейство, в което един поне от младите да не е тръгнал в друг град, в друга държава да търси реализация на способностите си. И най голям е броят, на тези младежи, които със своя интелектуален потенциал биха били много полезни за Родината.
В ежедневието си често забравяме кои сме и какви сме. Гордостта ни като обедна сянка изчезва под краката ни. И тогава сме най-уязвими. Най-злобни. Най-примирени. Безотечествени!
Нека всеки от нас често да си спомня за някоя героична случка от историята на своя край и да знае, че пролятата кръв от дедите ни е в нашата земя. А ние сме родени в нея.




Сашо СЕРАФИМОВ

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево