Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

 

 

ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!


Един бездомник се разхожда из града с кученце на верижка. Търси му храна през целия ден и вечер спят заедно, завива го с потника си. Една дама със широкопола шапка, с цигара в устата, чарлстон панталони, чер­висана, всяка сутрин ми казва любезно „Добро утро!“ и отминава усмих­ната. Един човек на средна възраст, с цигулка и няколко торби, ме посре­ща на входа на градината надвечер. Свири виртуозно унгарски танци и благородно се покланя на дамите, като си сваля меката шапка. За жалост само тях забелязвам през целия ден. Другите ходят без лица, бързат за някъде, после се връщат. Замита ги съзнанието ми – еднакви, безразлични, безлични.
Къде се дяват тримата през останалото време? Къде в пространството на моя град продължават да носят добрина? Дали на човека с кученцето, който носи зимното си яке през цялото лято, не му се случва да преспи на легло. Дали дамата е намерила своя любима душа и са се приютили някъде под звездното небе? Дали цигуларят не дирижира своя небесен оркестър и получава аплаузи от балконите? Тези ли са героите на нашето време и за тях ли се грижи държавата ни?

За тях и за още други ще прочетете в новия брой на Хана.


Сашо СЕРАФИМОВ

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево