Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ПРИРОДА"

ПРИРОДА

Милан Фрчко е роден в Копривница, Хърватска, през 1955 г. Поет, писател, художник. Автор е на няколко  книги с поезия, сред които – последните: „Сънища” (1999), „Изпълнение” (2001), „Душевно обиталище” (2008) и др. Негови стихове са представяни на различни литературни форуми и рецитали, в сборници и антологии.
Като художник Милан Фрчко се представя на публиката от 1970 г. Има над 20 самостоятелни изложби. Негови творби са показвани в музеи, галерии и църкви.
Изявява се и като илюстратор. През 2010 г. особен успех има книгата „Път до небето”, с негови илюстрации. Фрчко е редактор и водещ на радиопредаването за култура „Копривнишкият край – художество и поезия от Отечеството”. Проектът е от 2010 г. и се реализира всяка неделя.
Член на Съюза на хърватските писатели – Копривница, секция „Подравка”, както и на писателския кръг в Прелог.







С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево