Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: КРАСОТА ПОД НАПРЕЖЕНИЕ"

КРАСОТА ПОД НАПРЕЖЕНИЕ

Това е поредният арт обект от нетрадиционната инициатива на компанията Е.ОН “Градът на моите мечти”. Млади таланти от добричкото училище по изкуствата "Св. Климент Охридски" и техни учители изрисуваха стените на трафопост Казино в Градския парк до тенискортове Изида. Творбите са избрани чрез специален подбор между произведения на ученици от паралелките по изобразително изкуство на СОУ-то. Красивият трафопост се откри в Деня на Добрич – 25 септември, тържествено, в присъствието на шефове на Е.ОН и представители на градската управа.
Трафопостът в парка е един от няколкото в града, включени в проекта, които ще добият нов облик. Инициативата на Е.ОН за подобряване на външния вид на електрическите съоръжения, стартира във Варна, където през месец юли даровити възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” изрисуваха две разпределителни касети в Морската градина на града. 



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево