Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ДУХОВНИ НАГРАДИ 2007"

ДУХОВНИ НАГРАДИ 2007

Антимовски хан получава две награди за принос в духовната култура, които връчва ежегодно Община Добрич. По предложение на Библиотека "Дора Габе" и на СБЖ-49 вестникът печели колективния приз за журалистическо творчество. Радостина Великова от радио Добруджа е отличена в същата категория - индивидуално. Като водеща на предаването “Жарава” тя бе номинирана от Сдружението на писателите. Колективната награда за литературно творчество отива също при Антимовски хан, а индивидуалната - при поета Кольо Чалъков. Библиотека "Дора Габе" е призната за културно-просветната си дейност. Актрисата Ема Георгиева единодушно печели театралната индивидуална награда. Арт-център Палитра е отличеният колектив в сектор "Музикално изкуство". Две индивидуални награди се връчват на музиканти – композиторът Ангел Ангелов и певицата Преслава Пейчева. Безспорен фаворит сред танцовите колективи е ЗТО Алексия с худ.р-л Севдалина Мавродиева. Индивидуални награди в тази сфера се присъждат на танцьора Петър Даскалов и на хореографа Стоян Господинов. Никола Богданов е носител на наградата за изобразително изкуство и архитектура. В раздел “Образование и наука” отново се връчват два индивидуални приза – на проф. Енчо Калчев и музикалният педагог от СОУ "Кл.Охридски" Милена Пеева.
Наградата за млад творец тази година ще вземе 29-годишният писател Тихомир Димитров за романа си “Справедливост за всички”.
8 грамоти ще бъдат връчени за спомоществователство. Спонсорите, които ще получат специална благодарност са Веселин Велев - управител на "Булмат", Желчо Петров - собственик на ресторант "Централ", Петър Петров - арендатор, Юлиян Димитров - нотариус, Красимир Каменов управител на фирма "Камена", Валентин Зеленченко, Григор Алексиев - управител на "Шеле" и Владимир Ханджиев - управител на "Нанси".
За втора поредна година комисията за определяне на годишните награди в областта на духовната култура на Община Добрич не присъжда голяма награда за изключителен принос. Oспорваха си я Антимовски хан и журналистът Йовчо Карамфилов. При гласуване на балотаж вестникът получи 6, а Карамфилов 3 гласа.
Духовните достижения се връчват на официална церемония на 1 ноември - Деня на будителите.
Добави коментар


( няма да се публикува )



*Всички полета са задължителни



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево